Als spreken zilver is en zwijgen goud, dan is Gaasterland dé platinazetting voor de parel in het Nederlandse landschap. Nergens anders vindt u de combinatie van zacht deinende weilanden, helder glinsterende waterpartijen, beboste heuvels en zuivere rustgevende atmosfeer in één landschap verenigd.

 


Niet voor niets dachten de Duitsers dat als ze Engeland veroverd zouden hebben en de stellingen in Gaasterland niet meer nodig zouden zijn, om op de locatie van de toenmalige radarpost een kuuroord te maken. De zuivere lucht en de ontspannen omgeving zouden daar ideaal voor zijn.
Tot op de huidige dag is aan die beleving niets veranderd. Ook nu ervaren de bezoekers van het gaasterlandse deze gewaarwording.

Als je, komende vanaf Lemmer, door het platste stukje Nederland rijdt en op de rotonde linksaf richting Sondel gaat en dan plotseling de horizon niet meer ziet en het on-Friese glooiende landschap ervaart en het bungalowpark oprijdend de rust en sereniteit van dit park tot u door laat dringen, dan zult ook u kunnen genieten van de totale ontspanning die een ieder zo nodig heeft.

De opgeschoven glooiingen uit de ijstijd, die al eeuwenlang zijn gebruikt door de locale gaasterlandse bevolking om kleinschalig in hun levensonderhoud te voorzien en waar de plaatselijke adel graag hun hofstede neerzette, heeft dit landschap door de eeuwen heen gevormd. Ook nu is de veelzijdige kleinschaligheid het kenmerk en de kracht van dit gebied.
Het eikenhakhout van de diverse bossen en het in Franse stijl aangelegde bos van het Rijsterbos, maken ook een fiets- of wandeltocht door deze bossen tot een afwisselend geheel.

 


Uniek voor Nederland zijn de kliffen van Gaasterland, nergens anders langs de IJsselmeerkust zult u deze tegenkomen. Uniek overblijfsel van de vroegere Zuiderzee toen deze hier op de, uit de IJstijd overgebleven uit kei-leem bestaande, kuststrook beukte.

 

 

De Luts, het riviertje dat zich vanaf het Slotermeer bij Balk door en langs de bossen van Gaasterland slingert en een onderdeel is van de Elfstedentochtroute, laat u genieten van een on-Nederlandse gewaarwording. Langs de Luts en door het libellenreservaat van het natuurreservaat de Wyldemerk kunt u naar het toeristische hart van Gaasterland, Oudemirdum. Het bezoekerscentrum daar geeft alle informatie en wetenswaardigheden die aanvullend en versterkend zijn voor uw beleving van rust en ontspanning.
 

Hier in Gaasterland en op Bungalowpark Sondel kunt u eindelijk geheel tot rust komen en de sores van alledag even buitensluiten en dat in uw eigen luxe recreatievilla.


U bent van harte welkom om onze modelvilla te komen bekijken en dat kan op afspraak, of zonder afspraak op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Terug naar home